top of page

Terras op tegeldragers nadelen: Wat je niet mag vergeten

Wat zijn de voordelen en nadelen van een terras op tegeldragers?

Een terras op tegeldragers kan vele voordelen bieden bij het renoveren of verbouwen van je woning. Hier zijn enkele voordelen en nadelen om in gedachten te houden:


Voordelen van tegeldragers:


 • Eenvoudige installatie: Tegeldragers maken de installatie van een terras eenvoudig en snel. Je hebt geen ingewikkelde fundering nodig, omdat de dragers op de ondergrond worden geplaatst en de tegels er bovenop worden gelegd.

 • Verstelbare hoogte: Met tegeldragers kun je de hoogte van je terras aanpassen. Dit is handig als je een ongelijke ondergrond hebt of als je het terras wilt laten aansluiten op een bestaande vloer.

 • Waterafvoer: Tegeldragers zorgen ervoor dat er ruimte is voor waterafvoer onder het terras. Dit voorkomt dat regenwater zich ophoopt en helpt bij het voorkomen van wateroverlast.

 • Onderhoudsgemak: Een terras op tegeldragers is gemakkelijk te onderhouden. Je kunt eenvoudig de tegels verwijderen en schoonmaken als dat nodig is. Daarnaast zijn tegeldragers duurzaam en gaan ze lang mee, waardoor je minder vaak hoeft te vervangen.


Nadelen van tegeldragers:


 • Kosten: Het plaatsen van een terras op tegeldragers kan duurder zijn dan een traditioneel terras. Naast de kosten van de tegels en dragers, moet je ook rekening houden met de installatiekosten.

 • Minder stabiel: Terwijl tegeldragers verstelbaar zijn, kunnen ze minder stabiel zijn dan een traditionele fundering. Dit kan leiden tot trillingen of beweging van het terras, vooral bij zwaardere belastingen.

 • Beperkt gewicht: Tegeldragers hebben een beperkte gewichtscapaciteit. Dit betekent dat je moet controleren of ze geschikt zijn voor het gewicht van je terrasmeubilair, plantenbakken en andere objecten die je op je terras wilt plaatsen.

 • Beperkte ontwerpmogelijkheden: Het gebruik van tegeldragers kan beperkingen opleggen aan het ontwerp van je terras. Je bent beperkt tot de beschikbare maten en vormen van tegels die op de dragers passen.

Het is belangrijk om deze voordelen en nadelen zorgvvuldig af te wegen voordat je beslist om een terras op tegeldragers te plaatsen bij het renoveren of verbouwen van je woning. Hoewel er veel voordelen zijn, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden.


Zorg ervoor dat je je goed laat informeren en advies vraagt aan professionals voordat je een beslissing neemt. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie en wensen.


Wat zijn de meest voorkomende problemen met een terras op tegeldragers?


Als je een terras op tegeldragers hebt of overweegt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke problemen die kunnen optreden. Hier zijn enkele veel voorkomende problemen met een terras op tegeldragers:


 • Verzakking : Een van de meest voorkomende problemen is verzakking van de tegels. Dit kan gebeuren als de tegeldragers niet goed zijn geïnstalleerd of als de ondergrond niet stevig genoeg is. Als de tegels verzakken, kunnen er openingen ontstaan tussen de tegels, wat kan leiden tot struikelgevaar.

 • Wateroverlast : Als het terras niet goed is geïnstalleerd of als er problemen zijn met de afvoer, kan er wateroverlast ontstaan. Het water kan zich ophopen op het oppervlak van het terras en kan niet weglopen. Dit kan leiden tot schade aan de tegels en de ondergrond, en kan ook leiden tot gladde oppervlakken.

 • Slechte drainage : Een ander probleem dat vaak voorkomt bij terrassen op tegeldragers is slechte drainage. Als de tegeldragers niet goed zijn geplaatst of als er verstoppingen zijn in de afvoer, kan het water niet goed weglopen. Dit kan leiden tot plasvorming op het terras en kan ook de ondergrond aantasten.

 • Losse tegels : Door verschillende factoren, zoals onjuiste plaatsing of beweging van de tegeldragers, kunnen tegels losraken. Dit kan gevaarlijk zijn en kan ook leiden tot verdere schade aan het terras.

 • Onkruidgroei : Omdat terrassen op tegeldragers vaak open ruimtes hebben tussen de tegels, kan onkruid gemakkelijk tussen de voegen groeien. Dit kan leiden tot een onverzorgde uitstraling en kan extra onderhoud vereisen om het onkruid te verwijderen.

 • Kosten : Hoewel het bouwen van een terras op tegeldragers vaak kosteneffectief is, kunnen er extra kosten ontstaan als er problemen optreden. Reparaties en onderhoud kunnen prijzig zijn, dus het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten bij het plannen van je project.

Het is belangrijk om deze mogelijke problemen in gedachten te houden bij het bouwen van een terras op tegeldragers. Het is essentieel om de juiste installatiemethoden te gebruiken en kwaliteitsmaterialen te gebruiken om deze problemen te voorkomen. Het inhuren van een professionele tegelzetter kan ook helpen om ervoor te zorgen dat het terras op de juiste manier wordt geïnstalleerd en dat eventuele problemen worden vermeden.


Als je van plan bent om een terras op tegeldragers te bouwen, is het ook belangrijk om rekening te houden met het type tegels dat je wilt gebruiken. Er zijn verschillende soorten tegels beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Denk bij het kiezen van tegels aan factoren zoals duurzaamheid, slipbestendigheid en het vermogen om bestand te zijn tegen weersinvloeden. Wij raden het gebruik van natuursteen aan op tegeldragers. Ontdek in onze blog alles wat u moet weten over natuurstenen kiezen!


Het bouwen van een terras op tegeldragers kan een geweldige manier zijn om je buitenruimte te verbeteren. Het biedt een stabiele en duurzame ondergrond voor je terras en kan een mooie esthetische uitstraling geven. Maar het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke problemen en zorgvuldig te plannen en installeren om deze te voorkomen.


Als je hulp nodig hebt bij het bouwen van een terras op tegeldragers, aarzel dan niet om ons te contacteren voor een offerte aanvraag voor uw terras. Wij hebben de kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat je terras op de juiste manier wordt geïnstalleerd en dat eventuele problemen worden vermeden.Lees onze blog waar u alles kan vinden over het kiezen van terras en buitentegels. Met onze hulp kun je genieten van een prachtig en duurzaam terras waar je jarenlang van kunt genieten.


Is het moeilijk om een terras op tegeldragers schoon te maken?

Nee, het schoonmaken van een terras op tegeldragers is over het algemeen niet moeilijk. Tegeldragers zijn een handige manier om een terras te bouwen, omdat ze zorgen voor een stabiele basis en ervoor zorgen dat de tegels gelijkmatig worden verdeeld.


Om een terras op tegeldragers schoon te maken, kun je beginnen met de volgende stappen:


 • verwijderen van eventuele losse bladeren, takjes of ander vuil. Dit kun je doen met een bezem of een bladblazer.

 • Vervolgens kun je het terras schoonmaken met water en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik een bezem of een zachte borstel om het vuil weg te schrobben.

 • Spoel vervolgens het terras af met water.

Als er hardnekkige vlekken zijn, kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor tegels gebruiken. Volg de instructies op de verpakking en gebruik een borstel om de vlekken te behandelen. Zorg ervoor dat je het schoonmaakmiddel grondig afspoelt om eventuele resten te verwijderen.


Het is ook belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan het terras. Dit kan betekenen dat je regelmatig vuil en bladeren verwijdert, maar ook dat je periodiek het terras controleert op eventuele gebreken of schade. Als je bijvoorbeeld merkt dat er tegels loszitten of scheuren vertonen, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te repareren om verdere schade te voorkomen.


Door regelmatig onderhoud te plegen en het terras goed schoon te houden, kun je ervoor zorgen dat het er altijd mooi uitziet en dat het langer meegaat. Lees ook onze blogpost over hoe uw tegelvloeren en tegelwanden proper te houden. Een terras op tegeldragers kan een waardevolle toevoeging zijn aan je woning, dus het is de moeite waard om er goed voor te zorgen.

Comments


bottom of page