top of page

Vloer op vloer: wat te doen met de voordeur?


Vloer op vloer plaatsen: Welke opties heb ik?


Als je van plan bent om je vloer te renoveren of verbouwen met behulp van tegelwerken, kan het zijn dat je je afvraagt wat te doen met de voordeur. Het is immers belangrijk om een naadloze overgang te creëren tussen je nieuwe tegelvloer en de buitenwereld.

Enkele opties die wij voorstellen zijn:


  • Bestaande vloer te verwijderen

  • Plaatsen van een drempel

  • Plaatsen van een oprijplaat

  • Plaatsen van dunne tegelsBestaande vloer verwijderen

Een andere mogelijkheid is om de bestaande vloer te verwijderen en een nieuwe ondervloer te leggen voordat je de tegels plaatst. Dit kan nodig zijn als de bestaande vloer niet geschikt is voor tegelwerken, bijvoorbeeld omdat het niet vlak genoeg is.

Wat je ook besluit te doen met de voordeur, het is belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de nieuwe vloer. Zorg ervoor dat de deur nog steeds goed kan openen en sluiten, zonder dat deze tegen de nieuwe tegels aan komt.Plaatsen van een drempel

Een van de meest gebruikte opties is het plaatsen van een drempel. Een drempel zorgt voor een mooie overgang tussen de verschillende vloeren en voorkomt dat er vuil of water naar binnen komt. Je kunt kiezen voor een drempel die bij je nieuwe tegelvloer past, zodat het geheel er netjes uitziet.Plaatsen van een oprijplaat

Een andere optie is het plaatsen van een oprijplaat. Dit is vooral handig als je nieuwe tegelvloer hoger ligt dan de bestaande vloer bij de voordeur. Een oprijplaat zorgt ervoor dat je gemakkelijk over de verhoging kunt lopen of rijden, zonder dat je struikelt of vast komt te zitten.Plaatsen van Dunne tegels

Als je een bestaande vloer hebt die je wilt behouden, bijvoorbeeld parket, en je wilt toch tegels leggen, dan kun je kiezen voor het plaatsen van dunne tegels. Dunne tegels kunnen direct over de bestaande vloer worden geplaatst, zonder dat je de vloer hoeft te verwijderen. Dit bespaart tijd en geld, en zorgt ervoor dat je geen nieuwe ondervloer hoeft te leggen.

Het is belangrijk om te weten dat dunne tegels mogelijk niet geschikt zijn voor alle soorten vloeren. Het is daarom verstandig om advies in te winnen bij een professional voordat je deze optie overweegt. wij raden aan onze blog te lezen die u stap voor stap helpt bij het kiezen van de gepaste tegels.Vloer op Vloer plaatsen : Wat zegt de expert?


Kortom, er zijn verschillende opties die je kunt overwegen bij het renoveren of verbouwen van je vloer met behulp van tegelwerken. Of je nu kiest voor het plaatsen van een drempel, een oprijplaat, dunne tegels over een bestaande vloer, of het uitbreken van de bestaande vloer en het leggen van een nieuwe ondervloer, het belangrijkste is dat je een naadloze overgang creëert tussen je nieuwe tegelvloer en de buitenwereld.
Zorg er ook voor dat je rekening houdt met de hoogte van de nieuwe vloer, zodat de deur nog steeds goed kan openen en sluiten. Als je twijfelt over de geschiktheid van dunne tegels voor jouw vloer, is het verstandig om advies in te winnen bij een professional. De kosten van de renovatie zullen afhankelijk zijn van de optie die bij uw woning past.

Het renoveren of verbouwen van je vloer met tegelwerken kan een geweldige manier zijn om je woning een nieuwe uitstraling te geven. Met de juiste keuzes en een goed doordacht plan kun je genieten van een prachtige nieuwe tegelvloer die perfect past bij je interieur.ความคิดเห็น


bottom of page