top of page

Terrazzo vloer: Ideaal voor een moderne, stijlvolle woning


Terrazzo vloer: Ideaal voor een moderne, stijlvolle woning

Wat is een Terrazzo Vloer?

Terrazzo is een traditionele vloerafwerking die de laatste jaren steeds populairder is geworden vanwege zijn unieke uitstraling en duurzaamheid. Een terrazzo vloer is gemaakt van een mengsel van marmerkorrels of granietkorrels, gebroken tegels en zandsteen. Dit mengsel wordt samengevoegd met cement of een ander bindmiddel om een stevige en duurzame vloer te creëren. Het resultaat is een vloer met een prachtige structuur en een natuurlijke uitstraling.


Wat zijn de voordelen van een terrazzo vloer?

Mozaïekpatronen en Kleurkeuzes

  • Wat terrazzo vloeren echt speciaal maakt, is het mozaïekpatroon dat gecreëerd kan worden met de verschillende korrels. Dit geeft de vloer een uniek en artistiek karakter. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en patronen om de vloer aan te passen aan jouw persoonlijke smaak en interieur.


Praktische Voordelen van Terrazzo Vloeren

  • Terrazzo vloeren zijn niet alleen mooi, maar ook zeer praktisch. Ze zijn zeer duurzaam en kunnen jarenlang meegaan zonder dat er grote slijtage optreedt. Bovendien zijn terrazzo vloeren gemakkelijk te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig stofzuigen en dweilen om vuil en stof te verwijderen.


Veelzijdigheid in Huis

  • Een ander voordeel van terrazzo vloeren is hun veelzijdigheid in huis. Of je nu kiest voor terrazzo tegels in de woonkamer, specifieke terrazzo tegels voor de badkamer, of een prachtige terrazzo keuken vloer en wand, het is allemaal mogelijk. Deze vloeren passen naadloos bij diverse interieurstijlen, van modern tot klassiek, en geven elke ruimte een stijlvolle en luxe uitstraling.


Het Aanbrengen van een Terrazzo Vloer

  • Het aanbrengen van een terrazzo vloer vereist vakmanschap, dus het is belangrijk om een professionele tegelzetter in te schakelen. Zij hebben de kennis en ervaring om de vloer op de juiste manier te leggen en het gewenste resultaat te bereiken. Daarnaast kunnen zij je ook adviseren over de beste kleur- en patroonkeuzes voor jouw interieur.Wat is het verschil tussen een terrazzo vloer en een marmeren vloer?

Een terrazzo vloer en een marmeren vloer lijken op het eerste gezicht misschien op elkaar, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.


Wat is een Marmeren Vloer?

Een marmeren vloer daarentegen is gemaakt van 100% natuurlijk marmer. Marmer is een soort kalksteen die wordt gevormd uit de kristallisatie van kalksteen en heeft een kenmerkende glanzende uitstraling. Marmer wordt gewonnen uit steengroeven en vervolgens gesneden en gepolijst om als vloermateriaal te worden gebruikt.


Belangrijkste Verschillen

Het belangrijkste verschil tussen terrazzo en marmeren vloeren is het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Terwijl terrazzo een samengesteld materiaal is dat bestaat uit verschillende soorten gebroken korrels, zijn marmeren vloeren volledig gemaakt van puur marmer.
Hoeveel kost het om een terrazzo vloer te laten leggen?

Als je geïnteresseerd bent in het laten leggen van een terrazzo vloer, is het belangrijk om te weten dat de kosten afhangen van verschillende factoren. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:


  • Oppervlakte: De grootte van de ruimte waarin je de terrazzo vloer wilt leggen, zal de kosten beïnvloeden. Over het algemeen geldt dat hoe groter het oppervlak, hoe hoger de kosten zullen zijn.


  • Materiaalkeuze: Terrazzo vloeren kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals marmerkorrels, graniet, zandsteen en gebroken tegels. De kosten zullen variëren afhankelijk van het gekozen materiaal. Marmer en graniet kunnen bijvoorbeeld duurder zijn dan andere materialen.


  • Ontwerp en patroon: Als je een specifiek ontwerp of patroon wilt creëren met je terrazzo vloer, kan dit de kosten verhogen. Ingewikkelde ontwerpen vereisen meer tijd en vakmanschap, wat de prijs kan beïnvloeden.


  • Installatiekosten: Naast de kosten van het materiaal moet je ook rekening houden met de installatiekosten. Wij raden aan enkel met professionele tegelzetters en vloerders samen te werken zodat uw tegels met de juiste vakmanshap worden gelegd.


Comments


bottom of page