top of page

Voegen: de finishing touch voor je tegelrenovatie

Ben je van plan om je huis te renoveren en wil je tegelwerken in je project opnemen? Dan is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de voegen. Hoewel voegen vaak over het hoofd worden gezien, kunnen ze eigenlijk de finishing touch zijn voor je tegelrenovatie. In dit blogbericht leggen we uit waarom voegen belangrijk zijn en geven we je enkele tips voor het kiezen van de juiste voegkleur.Waarom zijn voegen belangrijk?

Voegen dienen niet alleen als een esthetische afwerking voor je tegels, maar ze hebben ook een functioneel doel. Ze zorgen ervoor dat je tegels op hun plaats blijven en voorkomen dat er vuil of vocht tussen de tegels komt. Daarnaast kunnen voegen ook helpen bij het opvangen van eventuele bewegingen in je vloer of muur. Tegels voegen zorgt voor een nette afwerking van uw terrastegels, badkamertegels, hexagon tegels,... De perfect afwerking voor een prachtig resultaat!

Natuurlijk is uw keuze in tegels ook een belangrijk aspect bij het inrichtingen van uw woning. Indien u nog opzoek bent naar tegels kan u altijd onze blogpost lezen waar wij u verder helpen bij het kiezen van uw tegels.Tips voor het kiezen van de juiste voegkleur

  • 1. Ga voor een neutrale kleur: Als je wilt dat je tegels opvallen, kies dan voor een voegkleur die niet te opvallend is. Neutrale kleuren zoals wit, grijs of beige zijn vaak de veiligste keuze en passen goed bij verschillende tegelkleuren en interieurstijlen.

  • 2. Overweeg contrast: Als je juist wilt dat je voegen opvallen en een statement maken, overweeg dan om een contrasterende voegkleur te kiezen. Bijvoorbeeld, als je lichte tegels hebt, kun je ervoor kiezen om donkere voegen te gebruiken voor een mooi contrast.

  • 3. Test het uit: Voordat je een voegkleur definitief kiest, is het een goed idee om een kleine test uit te voeren op een onopvallend deel van je tegelwerk. Zo kun je zien hoe de kleur eruitziet en of het past bij de rest van je interieur.

  • 4. Overleg met een professional: Als je twijfelt over welke voegkleur het beste bij je tegels en interieur past, kun je altijd advies vragen aan een professional. Hij helpt je verder bij het vinden van de gepaste kleur en het benodigde voegmiddel. Besimtegels heeft +20 jaar ervaring en kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.Het reinigen van voegen: Voegen terras herstellen of badkamervoegen reinigen

Het reinigen of herstellen van voegen is essentieel om ervoor te zorgen dat je tegels er fris en nieuw uitzien. Vuil, vet en schimmel kunnen zich in de voegen ophopen en een onverzorgde uitstraling geven aan je tegelvloer of -wandtegels. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je terras voegen of grondig schoon te maken en weer te laten stralen. Hier zijn enkele tips voor het reinigen van voegen.  • 1. Gebruik een voegenborstel: Een voegenborstel is een handig hulpmiddel om vuil en schimmel uit de voegen te verwijderen. Zorg ervoor dat de borstel stevig genoeg is om grondig te schrobben, maar zacht genoeg om de voegen niet te beschadigen.


  • 2. Maak gebruik van azijn: Azijn is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat effectief is bij het verwijderen van vuil en vlekken op de voegen. Meng gelijke delen azijn en water en breng het mengsel aan op de voegen. Laat het enkele minuten intrekken en schrob vervolgens met de voegenborstel. Spoel de voegen grondig af met water.  • 3. Gebruik een voegenreiniger: Naast azijn zijn er ook speciale voegenreinigers verkrijgbaar in de winkel. Deze reinigers zijn vaak krachtiger en kunnen hardnekkig vuil en vlekken gemakkelijk verwijderen. Volg altijd de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat je de ruimte goed ventileert tijdens het gebruik van deze reinigers.  • 4. Stoomreiniger: Een stoomreiniger kan ook een effectieve manier zijn om voegen schoon te maken. De hete stoom kan diep doordringen in de voegen en bacteriën en schimmels doden. Het is belangrijk om de stoomreiniger op de juiste stand en temperatuur in te stellen om schade aan de tegels te voorkomen.  • 5. Onderhoud de voegen: Om te voorkomen dat vuil en vlekken zich opnieuw ophopen, is regelmatig onderhoud van de voegen en tegels belangrijk. Dit kan eenvoudig worden gedaan door regelmatig te vegen en schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de voegen kunnen beschadigen.  • 6. Sealen van de voegen: Het sealen van de voegen is een belangrijke stap om ze te beschermen tegen vuil en vlekken. Een voegsealer creëert een beschermende laag over de voegen, waardoor ze minder snel vuil en vlekken absorberen. Het aanbrengen van een voegsealer is eenvoudig en kan worden gedaan met een kwast of een roller. Zorg ervoor dat je de juiste sealer kiest voor het type tegels en voegen dat je hebt.

Comments


bottom of page