top of page

Hoe een vloeren plaatser uw gezondheid kan verbeteren

Wist u dat de keuze van uw vloertegels niet alleen uw interieur beïnvloedt, maar ook uw gezondheid? Ja, u leest het goed! De kleuren van uw vloertegels hebben een directe invloed op uw gemoedstoestand en gezondheid.


Welke invloed hebben uw tegels op uw gezondheid?


Laten we beginnen met de kleur grijs. Grijze tegels worden vaak gebruikt in industriële gebouwen. Het nadeel van grijs is dat het een sombere en saaie uitstraling heeft. Dit kan leiden tot een depressieve gemoedstoestand en verminderde productiviteit. Dus als u een vrolijke en gezonde omgeving wilt creëren, is het gebruik van grijze tegels niet de beste optie.

Blauwe tegels daarentegen hebben een kalmerend effect op uw gemoedstoestand. De kleur blauw wordt geassocieerd met rust, kalmte en vrede. Dit maakt blauwe tegels een uitstekende keuze voor ruimtes waar ontspanning en rust gewenst zijn, zoals de slaapkamer of badkamer.

Rode tegels stimuleren de eetlust en verhogen de energie. Dit maakt rode tegels ideaal voor een keuken of eetkamer. Rood wordt geassocieerd met passie en vitaliteit, waardoor het ook een goede keuze is voor fitnessruimtes of andere ruimtes waar actie en beweging gewenst zijn.

Maar het gaat niet alleen om de kleur van de tegels. Het type materiaal dat gebruikt wordt bij het plaatsen van de vloer kan ook een belangrijke rol spelen in uw gezondheid. Bijvoorbeeld, tegels van natuurlijke materialen zoals marmer, graniet of keramiek zijn niet alleen duurzaam en stijlvol, maar ook hypoallergeen en bacterieel resistent. Dit betekent dat ze minder stof en bacteriën vasthouden, wat de luchtkwaliteit in uw huis verbetert en allergische reacties kan verminderen.

Kortom, uw keuze van vloertegels en het materiaal dat gebruikt wordt bij het plaatsen ervan, kan een grote invloed hebben op uw gezondheid en gemoedstoestand. Het is belangrijk om te overwegen welke kleuren en materialen het beste bij uw levensstijl en behoeften passen. Door te kiezen voor gezonde en stijlvolle opties, kunt u uw huis transformeren in een oase van rust en welzijn. Verbeter uw gezondheid en creëer een inspirerende omgeving met de juiste vloertegels en materialen! Contacteer ons nu en ontdek hoe wij u verder helpen!

Comments


bottom of page