top of page

Badkamer tegels: stijlvol renoveren met de perfecte keuze


Renoveer je badkamer met stijl! Ontdek hoe je met de perfecte badkamertegels jouw ruimte een trendy en stijlvolle uitstraling geeft. Maak van je badkamer een persoonlijke oase met tegelwerken die passen bij jouw smaak en wensen. Klaar voor een make-over? Lees verder en laat je inspireren!


Welke tegels zijn het beste voor mijn badkamer?

Als het gaat om het kiezen van tegels voor je badkamer, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tegelopties die perfect zouden kunnen zijn voor jouw badkamerrenovatie.


Keramische tegels: Keramische tegels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor je de mogelijkheid hebt om de perfecte tegels te kiezen die passen bij jouw smaak en stijl. Keramische tegels zijn ook gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vocht, waardoor ze ideaal zijn voor badkamervloeren en wanden.


Porseleinen tegels: Porseleinen tegels hebben vergelijkbare eigenschappen als keramische tegels, maar zijn over het algemeen sterker en slijtvaster. Ze zijn ook zeer waterbestendig, waardoor ze een goede keuze zijn voor badkamers. Porseleinen tegels zijn verkrijgbaar in verschillende texturen en afwerkingen, waaronder imitaties van natuursteen, waardoor je een luxe uitstraling kunt creëren in je badkamer.


Mozaïektegels: Mozaïektegels zijn kleine tegels die samen een patroon of afbeelding vormen. Ze kunnen een prachtige en unieke uitstraling aan je badkamer geven. Mozaïektegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals glas, keramiek, marmer en zelfs natuursteen. Je kunt ze gebruiken op vloeren, wanden, douches en zelfs als accentstukken.


Natuurstenen tegels: Natuurstenen tegels, zoals marmer, graniet en kalksteen, kunnen je badkamer een luxe uitstraling geven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en voegen een natuurlijk element toe aan je ruimte. Natuurstenen tegels zijn duurzaam, maar vereisen wel wat meer onderhoud dan keramische of porseleinen tegels.Hoe kies ik de juiste tegels voor mijn badkamer?

Bij het kiezen van de juiste tegels voor je badkamer is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak, de stijl van je huis en je budget. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:


  • Overweeg de grootte van de tegels: Kleine tegels kunnen je badkamer groter doen lijken, terwijl grote tegels een eigentijdse en strakke uitstraling kunnen geven. Kies de tegelmaat die het beste bij de grootte en vorm van je badkamer past.


  • Denk na over de kleur: Lichtere kleuren kunnen je badkamer groter en helderder laten lijken, terwijl donkere kleuren een gevoel van luxe en warmte kunnen creëren. Overweeg ook hoe de kleur van de tegels past bij de rest van je badkamerinrichting.


  • Wees creatief met patronen: Als je een creatieve touch aan je badkamer wilt toevoegen, overweeg dan om tegels met verschillende patronen te mixen en matchen. Dit kan een unieke en interessante uitstraling creëren.


  • Denk aan onderhoud: Sommige tegels vereisen meer onderhoud dan andere. Als je geen zin hebt in regelmatig schoonmaken en onderhouden, kies dan voor tegels die gemakkelijk schoon te maken zijn en weinig onderhoud vereisen. bekijk ook onze blog voor extra tips bij het reinigen van uw tegels.


  • Vergeet de functionaliteit niet: Naast het uiterlijk is het ook belangrijk om na te denken over de functionaliteit van de tegels. Zorg ervoor dat de tegels geschikt zijn voor de vochtige omgeving van de badkamer en dat ze niet glad worden wanneer ze nat zijn. Kies ook voor tegels die duurzaam en slijtvast zijn, zodat ze lang meegaan.


Wat is de prijs van badkamertegels?


Als je op zoek bent naar badkamertegels, is het belangrijk om te weten dat de prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. De prijs van badkamertegels hangt vaak af van het materiaal, de benodigde m2, de afmetingen, het merk en de kwaliteit van de tegels.


Bij het bepalen van de prijs van badkamertegels is het belangrijk om rekening te houden met het aantal vierkante meters dat je wilt betegelen. Hierdoor kun je een beter idee krijgen van de totale kosten van de wand & vloertegels. Daarnaast kan de prijs ook variëren afhankelijk van het design en de stijl van de tegels. Bijvoorbeeld, tegels met een uniek patroon of een speciale afwerking kunnen duurder zijn dan standaard tegels.


Het is ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de tegels. Kies voor tegels die duurzaam en van goede kwaliteit zijn, zodat ze lang meegaan en bestand zijn tegen vocht en slijtage. Let ook op de antislip eigenschappen van de tegels, vooral als je ze in de badkamer wilt gebruiken. Kortom,


bij het kiezen van badkamertegels is het belangrijk om rekening te houden met de kleur, het patroon, het onderhoud, de functionaliteit en de prijs. Door online te winkelen kun je een uitgebreid assortiment vinden en prijzen vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw badkamerrenovatie.


Wat is de beste manier om badkamertegels schoon te maken?


Het schoonmaken van badkamertegels kan soms een uitdaging zijn, vooral als er hardnekkige vlekken of schimmel aanwezig zijn. Gelukkig zijn er verschillende effectieve methoden om je badkamertegels weer zo goed als nieuw te krijgen.


Op natuurlijke wijze

Een van de beste manieren om badkamertegels schoon te maken, is door een mengsel van water en azijn te gebruiken. Meng gelijke delen water en azijn in een spuitfles en spuit het op de tegels. Laat het mengsel een paar minuten intrekken en gebruik vervolgens een zachte borstel of een spons om de tegels schoon te schrobben. Spoel de tegels grondig af met water om eventuele resten te verwijderen. lees onze blog voor het reinigen en herstellen van voegen voor optimaal resulaat.


Als azijn niet voldoende is om hardnekkige vlekken of schimmel te verwijderen, kan een pasta van bakpoeder en water helpen. Meng een kleine hoeveelheid bakpoeder met water om een dikke pasta te vormen. Breng de pasta aan op de vlekken of schimmel en laat het een paar minuten intrekken. Gebruik vervolgens een borstel of spons om de pasta in de tegels te schrobben. Spoel de tegels daarna goed af met water om alle resten te verwijderen.


Met commerciële schoonmaakmiddelen

Een andere optie is het gebruik van een commerciële schoonmaakmiddel speciaal voor tegels. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten en bouwmarkten. Volg de instructies op de verpakking om de tegels schoon te maken.


Wat tegen schimmels

Als je last hebt van schimmel op de tegels, is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Zorg voor voldoende ventilatie in de badkamer om vocht te verminderen. Gebruik een schimmelwerend middel om schimmelgroei te voorkomen.


Wat zegt onze expert ?

Kortom, het schoonmaken van badkamertegels kan een eenvoudig proces zijn met de juiste methoden en schoonmaakmiddelen. Houd je tegels regelmatig schoon om ze in goede staat te houden en te voorkomen dat er hardnekkige vlekken of schimmel ontstaat. Met deze tips kun je je badkamertegels weer laten stralen als nieuw!


Commentaires


bottom of page