top of page

Tegelwerk: Tips voor een geslaagde vloer renovatie

Voor het creëren van een perfecte tegelvloer, is het belangrijk om de juiste stappen te volgen. De volgende tips helpen je op weg om een prachtige tegelvloer te creëren:Overweeg de stijl en esthetiek


 • Welke stijl wil je bereiken? Modern, klassiek, industrieel, landelijk, enzovoort.

 • Kies een kleurenpalet dat past bij de rest van de ruimte.


Het kiezen van de juiste tegels is niet altijd even makkelijk natuurlijk! Wij raden aan om inspiratie op te doen op onze website onder het thema projecten of op grotere platformen zoals instagram, pinterest, facebook... Je kan hier altijd extra ideeën vinden die zelfs een mix hebben van natuursteen tegels tot keramische en hexagon tegels.
De grootte en vorm van de tegels


 • Grotere tegels kunnen een ruimte groter laten lijken, terwijl kleinere tegels een gedetailleerder patroon kunnen creëren.

 • Rechthoekige tegels kunnen bijvoorbeeld een kamer langer doen lijken, terwijl vierkante tegels een evenwichtigere uitstraling kunnen geven.


Bij het gebruik van rechthoekige tegels is het belangrijk te werken naar het raam toe

(dus de kortste zijde naar het raam toe) om de kamer een ruimtelijke illusie te geven. De weerkaatsing van het zonlicht doet ook het nodige voor dit effect te verkrijgen.kies het materiaal

 • Tegels zijn er in verschillende materialen, zoals keramiek, porselein, natuursteen, glas, en meer. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en onderhoudsbehoeften.

Kies het materiaal op basis van de eigenschappen dat u nodig heeft in die ruimte. Hou zeker rekening met het feit of de ruimte vaak te maken zal hebben met vochtigheid. Badkamers zullen tegels nodig hebben die beter tegen vocht kunnen dat andere plaatsen in uw huis. Lees ook onze blog over het inrichten van een kleine badkamer of contacteer ons voor een offerte voor uw badkamerrenovatie.


Bedenk de duurzaamheid en onderhoud

 • Sommige tegels zijn duurzamer dan andere en vereisen mogelijk minder onderhoud.

 • Overweeg hoe gemakkelijk de tegels schoon te maken zijn, vooral in ruimtes zoals de keuken of badkamer.


Bij het kiezen van tegels voor je huis, overweeg de duurzaamheid en het schoonmaakgemak. Kies kwalitatieve keramische tegels, gebruik duurzame voegmiddelen, overweeg afdichting in vochtige ruimtes, en houd regelmatig schoon om je tegels in topconditie te houden. Voor het reinigen van uw voegen hebben wij een speciale blog klaarstaan. Een aanrader!Monsters en testen

 • Het is een goed idee om monsters van de tegels te bestellen en ze in de ruimte te plaatsen om te zien hoe ze eruitzien in verschillende lichtomstandigheden.

 • Test de slipbestendigheid als het om vloertegels gaat.


Overweeg patroon en lay-out

 • Denk na over hoe je de tegels wilt laten leggen. Er zijn verschillende legpatronen, zoals recht, diagonaal, visgraat, enzovoort.


Vraag om professioneel advies

 • Als je twijfels hebt of niet zeker weet welke tegels het beste bij je behoeften passen, overweeg dan om advies in te winnen bij een professionele tegelwinkel of ontwerper. U kan makkelijk via "offerte aanvragen" onze experten contacteren. Wij helpen u graag verder met uw vloer-en tegelwerken project.


Neem je tijd

 • Het kiezen van de juiste tegels kan even duren. Haast je niet en zorg ervoor dat je tevreden bent met je keuze voordat je tot aankoop overgaat.


De plaatsing

 • Bij tegelplaatsing is een egale ondergrond cruciaal. Let op de patroonlay-out, gelijkmatige voeglijnen en het juiste lijm- en voegmiddel voor de tegel. Contacteer een professional voor een kwaliteitsvolle plaatsing die nog jaren meegaat.Wat zegt onze expert?


Met deze tips ga je zeker al op weg kunnen met je vloer-en tegelwerken project. Wij zien een steeds groeiende trend dat onze klanten graag willen verder geholpen worden door ons bij het kiezen van deze tegels. wij raden u aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen via onze besimtegels website. Succes met uw tegel renovatie!

Comments


bottom of page